Így ne hízz el Karácsonykor! – A nagy GrindFit Challenge

grindfit karácsonyi challenge

Szinte már látom magam előtt tornyosulni az asztalon a karácsonyi menüsort, a finom, de nem kicsit megterhelő édességeket, aminél a legerősebb akaratú emberek is elvéreznek. Hallom, ahogy mama mondja: „Na hát vegyél még, nem is voltál éhes vagy mi a baj?”. Tegyük a szívünkre a kezünket, bele fogunk enni abba, amibe nagyon nem kéne és piszok módon még jól is fog esni. Amikor belém hasított ez a felismerés, elgondolkoztam, hogy mit lehet tenni, ha nem akarom, hogy az egész éves kemény munkám csorbát szenvedjen ezen a szép ünnepen. Előre leszögezem, hogy van megoldás! De mielőtt elmondom, nézzük meg, hogy…

 

…Mi is a probléma a karácsonyi kaja háborúval?

Ha az első gondolat, ami eszedbe jut ilyenkor az, hogy nyilván a hirtelen indokolatlanul megemelkedett kalória bevitel, amivel szemben a tested könnyen szemmel áll és kegyelemért könyörög nem az egyetlen probléma. Sőt talán a legkisebb. Nem csak pusztán többet eszünk, hanem rosszabbakat is. Gondoljunk csak a megszámolhatatlan fajtájú desszertre, a mindennel töltött, rántott, olajban sült finomságokra. Többnyire nem találkozunk rendszeresen ilyen típusú ételekkel. Ugye nem?! Na most ilyenkor könnyebben belopódznak a küszöb alatt, egyenesen a szájunkba ezek a csibészek.

Ha nem a mennyiség a fő probléma akkor mi?

Minden bevitt étel nem csak szimplán kalória, hanem jelmolekula is. Na jó, ez magyarázatért üvölt. Amilyen következtetést le kell vonnod ebből az annyi, hogy a tested hormonális működését befolyásolod azzal, amit megeszel. Tehát ha megeszel egy olyan ételt, amit bizony nem kéne, akkor nem a kalória többlet lesz a fő problémád, hanem az, hogy bizony hormonálisan át fogja állítani a tested működését.

Ennek több következménye is lesz:

  • Rosszabbul reagál a bevitt táplálékra.
  • Romlik a mitokondriális működésed.
  • Egyre jobban fogod kívánni az ilyen típusú ételeket.
  • Nehezebb lesz visszaállni az egészséges táplálkozásra az ünnepek után.
  • jelentősen romlik az energiaszinted ameddig rosszul táplálkozol.
  • Egyből meglátszódhat a bőröd állapotán.
  • Romlik a bélflórád, ami jelentősen hat az egészségi állapotodra.

grindfit challenge csoport

Hogyan tudom kiélvezni a karácsonyt úgy, hogy ne igyam meg levét utána?

Az ünnepek egy remek lehetőség, hogy kipihend az egész évi fáradalmakat és feltöltődj. Ilyenkor normális, ha lazábbra engeded a nadrágszíjat. Azonban nem árt, ha az ünnepek után nem kell tágabban hagyni az a nadrágszíjat. Ennek érdekében nem kell mást tenned mint pár egyszerű és könnyen megvalósítható tanácsot betartani, ami ellensúlyozza azokat a ingereket, amik miatt eltolódna a tested működése.

Ennek köszönhetően tudod élvezni a karácsnyi szabadságot, ugyanakkor nem lesznek komoly következményei. Ezek a tanácsok egyaránt érintik a táplálkozás, edzés és életmód területét.

grindfit karácsonyi challenge

Készen állsz a challange-re?

Összeállítottunk egy ingyenes karácsonyi programot, ami tartalmaz minden ilyen tanácsot közérthetően, komplexen, egyszerűen és garantáltan hatékonyan. Ezen felül íncsiklandozó karácsonyi receptekkel is ellátunk téged, hogy ne sokat kelljen töprengeni mi is kerüljön karácsonykor az asztalra. Halkan jegyzem meg, hogy a GrindFit csapata is ezeket az ételeket fogja enni az ünnepek alatt.

Nincs más dolgod, mint csatlakozni a Facebook csoportunkhoz és már kézhez is kapod az E-Book-ot, az ünnepi receptes könyvet és a check listát is, ahol követni tudod a 7+1 tanács betartását. Ezen túl a facebook csoportban rengeteg új és részletes információval várunk téged, amiben a kihívás tanácsainak kulisszái mögé invitálunk be és rendszeres kérdezz-felelekkel is támogatunk az ünnepek alatt.

Csatlakozz a GrindFit Challenge Facebook csoporthoz!

https://www.facebook.com/groups/grindfitchallengecsoport

grindfit karácsonyi challenge

Források

Forráslista megtekintése

Cikkek hasonló témában