Mire számíthatsz?Az egyéni étrend

Biztos kíváncsi vagy, mit is fog tartalmazni a személyre szabott étrended,
Mire számíthatsz!

Tartalom

 

Ez az étrend csak a Tied lesz! Nem csak az étrendben adott tanácsok, hanem maga a  felépítése is egyénenként eltérő egyes részeiben, hiszen olyan egyedi étrendet tervezünk, mint egy ujjlenyomat.

Abban azonban minden általunk összeállított táplálkozási terv megegyezik, hogy részletes, ugyanakkor érthető módon, személyre szabottan minden lényeges információt tartalmaz amik a sikeres és tartós életmódváltáshoz és fogyáshoz szükségesek.

 

Ez nem csak egy hétköznapi mintaétrend!

Megtervezzük, majd egyértelműen elmagyarázzuk, hogy mi szükséges pontosan a sikeres életmódváltáshoz, fogyáshoz, hogy milyen az ideális táplálkozás számodra. Részletesen ismertetjük a jelenlegi problémád vagy betegséged okait és annak hatását a tested működésére. Majd komplex, személyre szabott kezelési stratégiával valamint minden hasznos információval, tanáccsal, és szintén személyre szabott recepttel látunk el téged.

Egy ilyen részletes, személyre szabott étkezési terv összeállításához viszont számos információra van szükség Rólad.

Ehhez egy általunk összeállított, speciális, több mint 50 kérdésből álló kérdőívet használunk. Ennek köszönhetően az elkészült étrend végül minden problémádnak és igényednek tökéletesen meg fog felelni. A kérdések nem csak az életmódodra és táplálkozási szokásaidra térnek ki, hanem például az alvásodra, bőröd állapotára, speciális problémáidra, igényeidre is. Mindezek mellett egy 3 napos táplálkozási napló kitöltése és szükséges, hogy teljes képet kapjunk jelenlegi szokásaidról.

Az étrend bár hosszú és összetett, mégis mindenki számára könnyen értelmezhető.

Ha mégis elakadnál benne valahol, nincs probléma, hiszen mi 3 hónapon át fogjuk a kezed, segítünk, ha bármi probléma vagy kérdés merülne fel benned.

Végig támogatunk a sikeres életmódváltásban, fogyásban és a problémáid végleges megoldásában.

Lássuk, mit is tartalmaz a számodra készült egyéni étrend?

Ahhoz, hogy minél könnyebben és gyorsabban megtalálj mindent a későbbiekben is a személyre szabott étkezési tervedben, egy tartalomjegyzéket helyeztünk rögtön az elejére,
az alábbi témakörökkel:

Bevezető: Nem csak a kalóriák számítanak!

 1. Ami meggátol a fogyásban/ A probléma
 2. Személyes stratégia a probléma megoldására
 3. Számodra ideális táplálkozás (Zsír / Szénhidrát / Fehérje)
 4. Jelenlegi táplálkozásod értékelése
  Kenyér kisokos
 5. Sóvárgás az édes íz után
 6. Konyha tippek
 7. Reform ételkészítés
 8. Számodra legfontosabb szabályok
 9. Számodra fontos táplálékkiegészítők
 10. Mintaétrend
 11. Receptek

Nem kell megijedni! A hiedelmekkel ellentétben a fogyás sikere nem csupán a kalóriákon múlik.

Az emberi szervezet nem egy gép, hanem egy összetett komplex rendszer, ahol minden mindennel összefügg. Sokkal jelentősebb hatása van a hormonális rendszered működésének, mint annak, hogy mennyi kalóriát viszel be.

Gondolj bele, hogy hány olyan embert láttál, aki rengeteget eszik mégsem hízik el, és olyat, aki szinte már nem is eszik, mégsem tud lefogyni? Innen is látszik, hogy a valódi dolgunk a hormonális állapotoddal van. A megoldás pedig a táplálkozásodban rejlik.

1.

Ami meggátol a fogyásban/ A probléma

Ha fennáll nálad egy speciális probléma vagy betegség akkor elsősorban kifejtjük neked, hogy az pontosan mit is jelent és milyen hatással van az egészségedre. Továbbá, hogy mik állhatnak a jelenség hátterében, hogyan tud súlyosbodni a helyzet, és az mivel fog járni.

Legyen az inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, bélrendszeri problémák, funkcionális meddőség, állandó puffadás stb., egy könnyen megérthető és elengedhetetlen leírást készítünk róla számodra.

Ha a Te esetedben nem áll fent semmilyen komoly egészségügyi probléma, akkor részletezzük, hogy mi az, ami eddig meggátolt téged a fogyásban, egyéni céljaid elérésében.

Egyedül abban az esetben tudunk gyökeres változást elérni, ha először megértjük a problémánk miben létét. Ameddig nem tudod mi az ellenség amivel küzdesz, addig le sem tudod győzni.

2.

Személyes stratégia a probléma megoldására

Ebben a részben leírjuk neked az előbbiekben ismertetett problémádnak a részletes kezelési startégiáját, amit kifejezetten neked tervezünk meg

Részletezzük, hogy mik azok amiken feltétlen változtatnod kell, ennek megfelelően miket kell elhagynod illetve beillesztened az étrendedbe, valamint milyen táplálékkiegészítők lehetnek ennek érdekében szükségesek.

Ez a rész fogja jelenteni a győzelmed kulcsát a probléma felett. Erre tudjuk alapozni a további lépéseket a fogyás és a tartós életmódváltás eléréséhez és annak stabil megtartásához.

3.

A számodra ideális táplálkozás

Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az ideális étrend. A legtöbb esetben olyan egyedivé kell formálni a személyes étrendünket, mint az ujjlenyomatunk. Mindannyian más időbeosztásban dolgozunk, más problémákkal nézünk szemben a nap során. Ebből következik, hogy az étkezések száma, azoknak elfogyasztási ideje és módja, valamint elkészítési ideje egyénenként változó. Ebben a részben hosszasan kifejtjük a te szervezetednek leginkább megfelelő táplálkozási tervet. Kitérünk többek közt a fehérje-zsír-szénhidrát arányokra, étkezések számára, számodra kedvező illetve káros élelmiszer választásokra.

Ez a rész jelneti a kulcsot a sikeres diétához. A legtöbb gyakorlati információ, ami elengedhetetlen, itt fog elhelyezkedni az étrendben.

4.

JELENLEGI TÁPLÁLKOZÁSOD ÉRTÉKELÉSE​

Az általad kitöltött táplálkozási naplót kielemezzük, és elmagyarázzuk neked, hogy mik voltak benne azok az alapvető hibák, amik meggátoltak az eddigi sikerekben. Továbbá mik azok, amiken feltétlen változtatnod kell, hogy a táplálkozásod minél inkább megfeleljen az előző pontban leírtaknak . Ez segít, hogy tudatosuljon benned, mikre kell figyelni a hétköznapokban, hogy a helyes úton tudj maradni.

5.

Kenyér kisokos

Sok ember számára elképzelhetetlen az élet kenyér nélkül. Vajon tényleg le kellene róla mondani örökre ha fogyni akarunk? Ha nem, akkor mikre érdemes odafigyelnünk? Mint mindenben, itt is egyénileg nagy különbségek lehetnek. Így ezt a kérdést is természetesen személyre szabottan kell kezelni.

 

Tehát nem csak mindenkire érvényes alapigazságokat fogsz itt találni, hanem kifejezetten rád érvényeset.

Minden kérdésedre választ kaphatsz a pékárukról ebben a blokkban.

6.

SÓVÁRGÁS AZ ÉDES ÍZ UTÁN​

Nagyon sok ember az édes íz foglya, és erre könnyű rámondani, hogy csupán édesszájúnak születtem. Azonban biztos ez a helyzet? Mi állhat valójában a háttérben?

Milyen lehetőségeink vannak a cukron túl? Soha többet nem lehet édességet, csokoládét, süteményt fogyasztani? Mik a legoptimálisabb választások számodra?

Ebben a blokkban teljesen körüljárjuk az édességek témáját.

7.

KONYHA TIPPEK, REFORM ÉTELKÉSZÍTÉS​

Ahhoz, hogy az előző blokkokban leírtakat könnyedén alkalmazni is tudd a jövőben, hasznos, ha otthon vagy a konyhában is.

Nem csak a felhasznált alapanyagokra, de az ételek elkészítési módjára is érdemes odafigyelni. Egyes ételkészítési eljárások akár káros hatással is lehetnek szervezetünkre. Ebben a blokkban leírjuk neked, hogy melyek a legmegfelelőbb eljárások az ételeid elkészítéséhez, valamint milyen trükköket vethetsz be hozzájuk.

Ennek köszönhetően pontosan fogod tudni, hogyan legyél hatékony a konyhában, így nem fogsz sok időt eltölteni fölöslegesen a főzéssel, és nem mellékesen ízletes ételeket tudsz fogyasztani.

8.

A számodra legfontosabb szabályok

Minden korábbi információt figyelembe véve, itt összegezzük a számodra legfontosabb alapszabályokat.

Külön részletezzük a pozitív tényezőket, azokat a dolgokat, élelmiszereket amiket be kell vezetned az étkezéseidbe.

Azonban nem feledkezünk meg azokról, amik károsak, és ki kell őket iktatnod a táplálkozásodból. Különben nagy galibát fognak okozni a továbbiakban.

9.

Számodra fontos táplálék-kiegészítők

Egy megfelelő táplálék kiegészítő sokat tud segíteni céljaink elérésében, valamint vannak olyan speciális problémák, melyek esetében például néhány vitamin vagy ásványi anyag teljesen nélkülözhetetlen.
Viszont egyáltalán nem mindegy az, hogy milyet fogyasztunk. Fontos, hogy mindenből megfelelő, jól hasznosuló formát válasszunk ahhoz, hogy eredményeket érjünk el.
Ebben a blokkban felsoroljuk neked, hogy melyek azok a táplálék-kiegészítők, amik számodra szükségesek lesznek. Részletezzük, hogy miért lesznek fontosak, milyen formáját válaszd, hol érdemes beszerezned, valamint, hogy mennyi a számodra ajánlott napi fogyasztási mennyiség.

Ez egy újabb hihetetlenül hasznos fegyver lesz az arzenálunkban, hogy örökre leküzdjük a problémákat.

10.

Mintaétrend

A személyre szabott étrendi ajánlások mellett kapsz egy konkrét mintaétrendet is, ami megmutatja Neked, hogyan alkalmazd a tanultakat a gyakorlatban. 

Ez a 21 napos étrend a Te problémádnak, célod és ízlésednek megfelelően lesz egyénre szabva, a számodra kikalkulált optimális étkezési számmal és konkrét receptekkel. 

Ezt az étrendet az elején javasoljuk pontosan követni, hogy ráérezz a hatására. Amint belejössz, ez csak egy útmutató lesz. Nem az lesz a fontos, hogy gramm pontosan, precízen ugyanezt tarts be, hiszen ez egy irreális és hosszútávon nem fenntartható elvárás lenne. Sokkal inkább azt szeretnénk, hogy megtanuld alkalmazni a korábban leírtakat. Viszont addig is, ez a mintaétrend remek támpontot nyújt neked, hogy hogyan is kezdj neki.

11.

Receptek

Esetleges allergiádat, betegségedet, és még az ízlésedet is figyelembe véve, számos személyre szabott receptet állítunk össze a számodra, melyekben édes és sós fogások közül kedvedre válogathatsz. 

Egy kis ízelítő a receptekből, amit egy nem vegán, különféle ételérzékenységekkel rendelkező ügyfelünknek állítottunk össze:

 • Házi granola
 • Sült paprikakrém
 • Tonhalkrém
 • Tejberizs
 • Avokádó puding
 • Tápióka puding
 • Brownie
 • Bolognai
 • Pad thai
 • Zöldséges- darált húsos burgonya
 • Édesburgonya brassói
 • Gyros tál
 • Cukkini saláta
 • Fűszeres marhahússal töltött saláta batyuk
 • Kókusztejszínes- hagymás csirkemell
 • Fasírt
 • Csirkés tészta zöldségraguval
 • Csontleves
 • Tőkehalcurry
 • Quinoa főzés
 • Sült főzőbanán

Körülbelül 15-25 receptre számíthatsz havonta.

Láthatod, hogy egy ilyen speciális étrend sem kell, hogy egyhangú legyen, és még némi ügyesen összeállított nyalánkság is beleférhet.

Ebben az egyénileg összeállított étrendben az egyes blokkok felépítése, összetétele, terjedelme egyénenként teljesen eltérő lehet, hiszen mindig személyre szabottan írjuk meg mindenki számára

A teljes terjedelem jellemzően 30-40 oldal.

HA Számodra is fontos az egészség, beszéljünk róla!

Kérj Ingyenes konzultációT!

Kérjük, add meg az adataidat, ami alapján felvesszük veled a kapcsolatot, és megbeszélünk egy időpontot. A konzultáció időtartama kb. 30 perc, melyben felmérjük, ki is vagy, és mire van szükséged egy energikusabb, egészségesebb élethez.