Dr. Nyárfás Gézabelgyógyász, kardiológus szakorvos

1991-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Tudományos diákköri tagként már a korai években is a kardiológia volt legfőbb érdeklődési területem. Fiatal orvosként a Zala Megyei Kórház Belgyógyászati osztályán helyezkedtem el, ahol a Kardiológiai Munkacsoport tagjaként belgyógyász szakvizsgát tettem. Csapatommal napi szinten dolgoztunk együtt a Papp Lajos professzor vezette szívsebészeti munkacsoporttal. Ismereteim bővítése céljából később a Baranya Megyei Kórház Tüdőgyógyintézetében kezdtem el dolgozni. Itt szereztem meg tüdőgyógyász szakvizsgámat is, ami képessé tesz arra, hogy kardio-pulmonális szemléletben vizsgáljam pácienseimet.

Szakvizsgáim megszerzését követően három évet praktizáltam Ausztriában, majd a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztályán dolgoztam. Rendszeres előadója vagyok a kardiológiai és a kardiológiai rehabilitációs témájú konferenciáknak, képzéseknek.

 

Megválaszolt kérdések

Meg kell keresni a probléma okát majd meg kell szüntetni, ami miatt képtelen vagy a fogyásra. Mindig a hormonális egyensúly és test egészégs működése a cél. Egy profi étrenddel mindent el lehet érni és senki sincs örök túlsúlyra kárhoztatva.

A kulcsszó ott volt a kérdésedben, mégpedig a fogyókúra. Rengeteg diéta arra alapoz, hogy kevesebbet egyél, mint amennyit elhasználsz így fogyni fogsz. Ez azonban egy téves elmélet. Hosszútávon hormonális és anyagcsere problémákhoz, visszahízáshoz vezet.

Ennek az eldöntéséhez egy részletes teszt kitöltése szükséges és állapottól függően egyes labor eredmények elemzése. Ezek alapján lehet megtervezni a tökéletes étrendet, ami olyan egyedi mint az ujjlenyomat. Szóval nem megmondani lehet, hogy neked melyik étrend a tökéletes, hanem ki kell alakítani a személyre szabott étrended.

Ennek az eldöntéséhez elemezni kell az egészségi állapotod majd, hogy mennyire passzol hozzá az adott étrend. Ennek az eldöntéshez a konzultációs lehetőséget tudom ajánlani.

Kérdezz tőlem

Blog Bejegyzések Gézától