Devossa Fannidietetikus

A táplálkozástudomány csodás útjára a saját gyógyulásom útján kerültem. Duci kislány voltam aki később számos problémával küzdött, többek között anorexiával, később refluxxal is. Mindezeket önerőből végül sikeresen legyőztem, egészségi állapotomat maximálisan helyrehoztam. Ahogy ráléptem a gyógyulás útjára, egyre többet és többet szerettem volna megtudni a szervezetünk működéséről és annak gyógyításáról a helyes életmód és táplálkozás segítségével.

Egyetemi tanulmányaim mellett számos képzést elvégeztem, melyek segítségével a tudásom kibővítettem többek közt a hormonális betegségek, speciális emésztőrendszeri problémák funkcionális gyógyításával is. Dietetikusként szeretném az emberek segíteni a problémáik megoldásában, megértetni velük saját szervezetük működését, valamint megtanítani őket arra, hogy mekkora ereje van a helyes táplálkozásnak.

Megválaszolt kérdések

Teljes mértékben! Krónikus stressz esetén a prolaktin szint nő, így tűszőrepedés elmarad ezért meddőség alakulhat ki. Manapság egyre fontosabb a megfelelő stresszkezelésre kellő hangsúlyt fektetni, valamint mindezt megfelelő táplálkozással megtámogatni.

Pajzsmirigy működéssel kapcsolatos problémák esetén nem megoldás a szénhidrátoknak a huzamosabb ideig tartó túl alacsony bevitele! A tehéntej és tejtermékek kerülése viszont ebben az esetben kimondottan fontos lenne.

Nem. A mézben bár vannak vitaminok, antioxidánsok, viszont nagyon magas a fruktóz tartalma ami nagy mennyiségben fogyasztva számos komoly egészségügyi problémát vonhat maga után. Kis mennyiségben, alkalmanként egy teáskanálnyit fogyasztva természetesen nem okoz problémát, de mindennapos használatra, cukor helyett édesítésre nem megfelelő választás.

Kérdezz tőlem

Blog Bejegyzések Fannitól